2009. január 20., kedd

Adria 2008. ősz, 7.: Tribunj - Biograd

Robi megint kirándulással kezdte a napot: barátnőjével felmásztak a tribunji kálvária templomhoz és bejárták az egész óvárost. Lyukas cipőben ez komoly teljesítmény!

Sajnos a társaság kitalálta, hogy mennyire jó lenne még ma délután visszaindulni Pestre, ezért megint motoroznunk kellet. Pedig kellemes hátszelünk volt, csak egy kicsit gyengébb a kelleténél: kb. 4-5 csomóval tudtunk vitorlával haladni. Útközben több Elan 340-es versenyvitorlással találkoztunk. Ök vitorlával tartották azt a tempót, amit mi motorral mentünk. Amikor mi vitorlázni próbáltunk, ők brutálisan lenyomtak minket. Jól látszódott, hogy mekkora különbség van egy kényelmes túra- és egy versenyvitorlás között.

Prisnjak világítótornya - éppen felújítás alatt

Elan 340-es versenyvitorlás

Biogradnál a benzinkutnál a szokásos fejetlenség várt minket. negyedikek voltunk a sorban, a többi hajó töketlensége miatt pedig csak egy kútfejet lehetett használni. Ezért vagy egy órát tartott, mire megtankoltunk. Közben megjött az előre jelzett hidegfront. Nagyon látványos volt: ahogy megjött a bóra első hideg lehelette (szó szerint!), azonnal eltünt a napok óta tartó párásság. Több helyen esett is az eső, de mi kimaradtunk belőle, jól látszódtak távolban az alacsony esőfelhők és az eső "lába" is. Aztán estére megjött a brutális rosszidő is, hazafelé orkán erejű szélben, szakadó esőben és időnként hóviharban autóztunk.

Biograd