2007. május 12., szombat

Balatoni Évadnyitó-túraverseny Luciferrel

Lucifer kapitánya volt olyan kedves és bevett mancsaftolni. Első versenyünk a Balatoni Évadnyitó Túraverseny volt ma. Pálya: Balatonfüred - Alsóörs - Tihany - Balatonfüred.
Reggel az időjárás eléggé elkeserítő volt: teljes szélcsend és csöpögő eső fogadott a kikötőben. 10 óra után futottunk ki, hogy a verseny előtt még megismerjem a hajót és gyakoroljunk egy kicsit.
A hátszeles rajt viszonylag problémamentes volt, csak egy kedves kolléga akar felszúrni minket a 40-es cirkálójával. Három perc múlva már golyóval száguldottunk a gyenge szélbén. Ahogy a tracklogon is látszódik, mi a part felőli oldalon rajtoltunk és ez a taktika végig bejött a hátszeles szakaszon. A középen indulóknak teljesen legyengült a szelük, nagyon sokat rájuk vertünk. Az alsóörsi bójára felakadt egy Top 34-es. Mire mi odaértünk, már legalább tíz perce szerencsétlenkedtek a versenyzőtársak nagy örömére. A bóját a mezőny első harmada körül vettük, ami nagyon jó eredmény egy öreg Névától.A cirkáló szakasz elejére elég kellemes szél kerekedett, de aztán sajnos le-le állt. A part közelében néha találtunk egy-egy jó befújást, de elég sokat lötyögtünk. Ekkor előzött meg minket a másik Néva is. Tihany előtt jókat derültünk a futtatott menetben spinnakert húzó versenytársak szerencsétlenkedésein: volt akinek az árboc mögé sikerült felhúzni a golyóját :)
Az utolsó szakasz végén még egyszer felrántottuk a spi-t, de már nem tudtuk utolérni Zorkót. De így is másodikok lettünk Yardstick III-ban 20 indulóból! Abszolútban 132. lettünk 194-ből.
A verseny GPS track logja: