2007. május 2., szerda

Az első vízreszállás

Végre! Hétfő délután végre megtettük idei első tiszteletkörünket Füred előtt. Kellemes szél, napsütés, manőversluk és a szokásos szezonnyitó balfaszkodások.
Vasárnap szerettem volna kifutni, de a délelőtti szalonnasütés (Koloska völgy, Király hely, mindenkinek ajánlom!), a délutáni hajószerelés (maradék csigák felszerelése, új orrvitorla behúzó kötél, stb.) és ügyintézés (versenyengedély) miatt ez nem jött össze.
Hétfőn is elég nehezen találtunk el a kikötőig: délelőtt még megnéztük a Tapolcai Tavasbarlangot. De ebéd után már semmi sem állhatott utamba...
Induláskor egyből lereffeltem a nagyvitorlát. Az OMSZ szerint a szélerősség hármas alap volt, ötös befújásokkal. A Névák amúgy sem stabilitásukról híresek, a pöfökben jól jött a kisebb vitorlafelület, nem feküdtünk meg, nagyon kapálózni sem kellet. A takarásokban (északi szél fújt) sem okozott gondot elérni a maximális sebességünket.
A szezonnyitó balfaszkodás szerencsére kimerült génoa shott fordítócsigáinak a felcserélésével, illetve Robi kormányzott fordítva néhányszor.

Engem meg esz a fene, mert a saját hajómról nincsen egyetlen normális fényképem se! Legközelebb anyát kirakom a moló végére, kattintson már pár képet a Billabongról.

Javítandók (a helyesírásomon túlmenően, amit anya javít rendszeresen - már amit észrevesz...):
- az egyik orrvitorla shott fordítócsigát meg kell reparálni vagy ki kell cserélni
- leekocsi kötélfogóit cserélni kell, a jelenlegiek használhatatlanok
- valami jó megoldást kellene találni a pufferek gyors rögzítésére és leoldására
- farrcölöpökre kellene kötélakasztót fabrikálni
- néhány seklit le kellene cserélni olyanra, amelyekből a csavar nem esik ki
- el kell lesnem majd a Luciferről, kell-e második reffsor
- szeretnék venni egy dobókötelet, szerintem jobb megoldás, mint a mentőpatkó