2008. május 24., szombat

Adria, '08. május: Biograd - Preko

Újra tengeren! Ezúttal Maza, egy Gib' Sea 43-as fedélzetén. Csodás nyári idő, napsütés és nulla szél. A vásárlással és a hajó átvételével jól elszüttyögtünk, csak későn bírtunk elindúlni Biográdból. Motorral haladtunk északnyugat felé, cél Preko új kikötője.

Szárazföldi edzés Biográdban

Robi vitorlázik :)

Csapatunk egyik fele (már megint inni kell)

Kapitányunk, Ricsi éppen keményen dolgozik

Zsuzsa, Dönci barátnője

Mivel sajnos szél nem volt, ezért alternatív programokkal dobtuk fel a hangulatot. Dönci önként jelentkezett arra, hogy megszivassuk. Mindenképpen fürdeni akart a tengerben és ő maga kért meg minket arra, hogy egy kötélen vontassuk. Érdemes a következő három képen alaposan megfigyelni, miként fagy az arcára a mosoly, pedig a tengervíz kellemesen meleg volt. Sajnos nem tudtuk a tengerbe fullasztani, pedig nagyon keményen dolgoztunk rajta :)

Itt még jó poénnak tünik a vontázás...

... de itt már kezd gyanussá válni a dolog...

...ezek tényleg vízbe akarnak folytani engem?

Maza Prekoban

A prekoi marinát már fél éve hírdetik mindenfelé, de május végén még hivatalosan nem üzemelt. Az új molók már készek, de a vizesblokk és az iroda is zárva volt. Sebaj, kikötői díjért se jött senki!

Preko az adriai szigetvilág leghíresebb települése. Itt született ugyanis Ivo Masina, akinek mi évek óta nagy tisztelői vagyunk. Első utunk is az emléktáblájához vezetett.

Ivo Masina emléktáblája

Preko