2007. május 11., péntek

America'c Cup linkek és média

Magnus Wheatley provokatív blogja sok-sok pletykával: http://www.rule69blog.com/
Valencia Sailing: napi beszámólok a LVC-ről és az AC-ról, sok nagyfelbontású fényképpel: http://valenciasailing.blogspot.com/
Érdekes, hogy az elmúlt egy-két szezon vitorlásversenyeinek a weboldalai sokkal rosszabbak, mint a 3-4 évvel ezelőttiek (VOR, AC, Velux 5 Ocean, stb). Sajnos az AC website-ja is egy nagy rakás szar. TV közvetítés nincsen, az internetes adás meg csak egy fizetős 3D-s játék. A regisztrált médiaoldalakon sincsenek normális videók, nagyfelbontású képek (értsd: min. 1024x768) is alig vannak.
A versenyszervezőknek és a média jogtulajdonosoknak meg ideje lenne lassan rádöbbeni, hogy a klasszikus TV közvetítéseknek leáldozott, és senki sem akar várni egy hónapot a sportmagazin következő számának a megjelenéséig. Pár éven belül az "on demand" jellegű internetes élő közvetítéseket fogják nézni az emberek, a nézők fogják kiválasztani, hogy melyik kamera képét vagy a vágott műsort szeretnék nézni.
Vegyük észre, hogy az Internet véglegesen megváltoztatta a médiát. Az újságokat már begyűrte maga alá, most a TV-n van a sor. Kicsit még küzdhetnek ez ellen a médiatársaságok, de az lesz a nyertes, aki előbb átáll az internetes műsorokra.